An island far away // Magic blue stick

Det gule Huset har gleden av å ønske velkommen til åpning av 2 nye utstillinger med Patrik Berg og Gudveig Berger Walthinsen.

PATRIK BERG : AN ISLAND FAR AWAY
I utstillingen ‘An island far away’ viser Patrik Berg elegante etsninger med jungelinspirerte landskapsmotiver fra senere år.
Patrik Bergs kunstneriske fokus ligger i å finne abstrakte kvaliteter i det figurative.
Ved å bruke intuitive tegninger som han bearbeider gjennom etsning, utforsker han en underliggende språklighet.
GUDVEIG BERGER WALTHINSEN :
MAGIC BLUE STICK
‘Jeg fant en blå pinne i skogen. Da jeg kom hjem gikk jeg rett på atelieret og satt den på plass i en sprekk i en kubbe jeg hadde stående der. Og der skulle den være.
Jeg har mye funnet materiale jeg har samlet gjennom mange år.
Disse gjenstandene, som alle er naturorientert, har ligget på vent i hauger, stabler, kasser og skuffer. Mye av materialet stammer fra min barndoms eplehage som måtte ofres da vi skulle bygge vårt nye hus i 2003. Den blå pinnen satte i gang en prosess der ulike elementer fant hverandre og dannet sammenstillinger med nytt innhold.
Hovedmaterialet er objekter i tre som er svært lite bearbeidet. Noen sokler er borekjerner fra huset vårt, i siporex. Det finnes også innslag av gips, stål, rustent jern og maling. Alt har en historie og en personlig relevans.
Et hovedtema i mitt kunstneriske virke har vært menneskets syklus der tilstander og relasjoner ofte har blitt knyttet opp imot motiver og stemninger i naturen. Slik er det også denne gangen. Men det handler også om historie og en forening av det gamle og det nye, – hagen og huset.
Tid og modning er viktige faktorer i mitt arbeid. Og å være tilstede på atelieret når noe skjer, lytte til arbeidene og vente på en dialog. Og å stole på intuisjonen.’

Utsnitt av arbeider

PATRIK BERG : AN ISLAND FAR AWAY
I utstillingen ‘An island far away’ viser Patrik Berg elegante etsninger med jungelinspirerte landskapsmotiver fra senere år.
Patrik Bergs kunstneriske fokus ligger i å finne abstrakte kvaliteter i det figurative.
Ved å bruke intuitive tegninger som han bearbeider gjennom etsning, utforsker han en underliggende språklighet.
GUDVEIG BERGER WALTHINSEN :
MAGIC BLUE STICK
‘Jeg fant en blå pinne i skogen. Da jeg kom hjem gikk jeg rett på atelieret og satt den på plass i en sprekk i en kubbe jeg hadde stående der. Og der skulle den være.
Jeg har mye funnet materiale jeg har samlet gjennom mange år.
Disse gjenstandene, som alle er naturorientert, har ligget på vent i hauger, stabler, kasser og skuffer. Mye av materialet stammer fra min barndoms eplehage som måtte ofres da vi skulle bygge vårt nye hus i 2003. Den blå pinnen satte i gang en prosess der ulike elementer fant hverandre og dannet sammenstillinger med nytt innhold.
Hovedmaterialet er objekter i tre som er svært lite bearbeidet. Noen sokler er borekjerner fra huset vårt, i siporex. Det finnes også innslag av gips, stål, rustent jern og maling. Alt har en historie og en personlig relevans.
Et hovedtema i mitt kunstneriske virke har vært menneskets syklus der tilstander og relasjoner ofte har blitt knyttet opp imot motiver og stemninger i naturen. Slik er det også denne gangen. Men det handler også om historie og en forening av det gamle og det nye, – hagen og huset.
Tid og modning er viktige faktorer i mitt arbeid. Og å være tilstede på atelieret når noe skjer, lytte til arbeidene og vente på en dialog. Og å stole på intuisjonen.’

Gratis arrangement

Det gule huset Kart markør Devikveien 1, 1394 Nesbru
Del ditt arrangement