Beethoven 250 år og klavertrio av Per Winge

Asker Kammerkonserter feirer Ludwig van Beethovens 250-årsjubileum med to av hans store sonater for fiolin/ klaver og cello/klaver. I tillegg fremføres den norske komponisten Per Winges (1858-1935) klavertrio i F-dur fra 1884, et sjeldent spilt verk i våre dager. Per Winge var aktiv i tiårene omkring 1900, og få har gjort seg gjeldende på så mange områder i norsk musikkliv som han. Han var kapellmester ved flere av våre teatre, en meget aktiv kordirigent og akkompagnatør, og han var i mange år lærer ved Musikkonservatoriet i Kristiania.

Lise Strandli Pedersen (fiolin) er utdannet i Oslo og ved Hochschule für Musik i Bern. Hun var i 20 år ansatt som fiolinist i Oslo-filharmonien. Hun har i en årrekke virket som kammermusiker og leder for I Musicanti Dei Dintorni/ Asker Kammerkonserter, og er lektor i fiolin, bratsj og kammermusikk ved Asker kulturskole.
Morten Hannisdal (cello) er utdannet i Oslo og ved musikkhøgskolen i Wien. Han har vært alternerende solocellist i KORK fra 1980 til 2016 , og vært medlem av kammermusikkensemblet Cikada med konserter i inn- og utland. Morten er lektor i cello og kammermusikk ved Asker kulturskole.
Teemu Ikonen (klaver) er utdannet i hjemlandet Finland ved Kuopio Academy of Music and Dance og tok en mastergrad ved Griegakademiet i Norge. Han er en ettertraktet akkompagnatør og kammermusikkpartner, og har gitt en rekke konserter i Norge såvel som i utlandet. Teemu har tidligere bl.a. vært repetitør for Finnish Chamber Opera og vært solist med profesjonelle korps i Finland. Han er ansatt som klaverlærer og akkompagnatør ved Asker kulturskole.
Konserten spilles for et begrenset antall publikum. Vi selger billetter på nett, førstemann til mølla, og følger gjeldende smittevernregler og fører liste over fremmøtte. Skulle myndighetenes koronaregler tilsi at konserten må avlyses, refunderes billettene

Arrangør:

Asker Kammerkonserter

Kontakt oss

Trio Morten Hannisdal (cello), Teemu Ikonen (klaver, Lise Strandli Pedersen (fiolin)

Billetter

Pris
  • Voksen: kr 250,-
  • Student: kr 150,-
  • Ungdom: kr 150,-
  • Barn: kr 150,-
Venskaben i Asker Kart markør Askerveien 41, 1384 Asker
Del ditt arrangement