Die schöne Müllerin – sangsyklus av Franz Schubert

Franz Schubert skrev sin berømte sangsyklus i 1823 bygget over tekster skrevet i 1816 av forfatteren Vilhelm Müller. Müller og Schubert levde omtrent samtidige liv, men møtte hverandre aldri. Schubert døde 31 år gammel i 1828 og Vilhelm Müller døde i 1827, 6 dager før han skulle fylt 33 år. Die Schöne Müllerin er blitt stående som et mesterverk i sin sjanger. I denne versjonen har gitaren tatt klaverets plass. Dette gir sangene et enda mer intimt preg som også gir en assosiasjon til visetradisjonen.

Tenor Tøge Talle er frilans-sanger med bakgrunn fra Universitetet og konservatoriet i Trondheim. Han har senere studert sang med Ingrid Sahlin (Oslo) og Wolfgang Strübing (Berlin), barokk og renessansemusikk med Ian Partridge (London) og det 20. århundres musikk med Elisabeth Klein (Oslo). Han har hatt engasjement ved Den Norske Opera, Operaen i Kristiansund, Trøndelag Teater, Festspillene i Bergen, Oslo kammermusikkfestival, Oslo Operafestival og ved Black-box teatret i Oslo. Han har de siste årene bl.a. turnert i Tyskland og Sveits med ”Winterreise” og ”Die Schöne Müllerin” av Franz Schubert.

Gitarist Thomas Kjekstad har et bredt repertoar og et klart fokus på moderne musikk. Sammen med Tøge Talle har han startet et stort prosjekt der de skal framføre de mest sentrale sangsyklusene av Franz Schubert bearbeidet for sang og gitar. Han har samarbeidet med en rekke ensembler, som Oslo Sinfonietta, MINensemblet, Cikada, Det Norske Solistkor, Kristiansand Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta og Trondheim Symfoniorkester. Han har vært solist med Oslo Filharmonien, KORK, Tromsø Symfoniorkester og Telemark Kammerorkester. Han er også en aktiv pedagog og er ansatt som gitarlærer i Asker Kulturskole

Arrangør:

Asker Kammerkonserter

Kontakt oss

Die schöne Müllerin - sangsyklus av Schubert

Billetter

Pris
  • Voksen: kr 250,-
  • Ungdom: kr 150,-
  • Student: kr 150,-
  • Barn: kr 150,-
Venskaben i Asker Kart markør Askerveien 41, 1384 Asker
Del ditt arrangement