Elv møter hav // Smykker i sølv og emalje

Dina Hald (1972) er utøvende smykkekunster med hovedfag fra metallavdelingen ved Statens håndverks- og kunstindustriskole.

Dina Hald tar utgangspunkt i materialet og i teknikken, i tillegg til tegning, når hun skaper sine smykker. Siden hun jobber figurativt, bruker hun tegning som en elementær arbeidsform.

Hun jobber i flaten. Figurene er fri fantasi. Inspirasjon henter hun fra farger og former og mønstre, og «ideen om» en fisk eller en fugl eller en sjøstjerne eller en aeronaut. I tillegg gjør hun et poeng ut av å gi dem en personlighet. Ofte minner de om enkeltstående tegneseriefigurer.

Form er et viktig element når hun jobber med smykker. Hun jobber med dynamiske linjer, linjer med spenst. Hun har ved flere anledninger jobbet med luft- og vannboende «arter», som fisker, snegler, sjøstjerner, fugler, fly og flygere og propeller, for å nevne noen. I disse dager jobber hun med elvedeltaer som form, vann generelt og «arter» som befinner seg i dette elementet.

«Arter som er tilpasset luft og vann har ofte egne «sluttede» former. De har noe lett ved seg, takket være evolusjonen».

Når Dina Hald stiller ut lager hun montre som hun iscenesetter rundt smykket. Slik blir de både bilde på veggen og et smykke å bære.

Lørdag 29. februar kl. 14:00 har Det Gule Huset gleden av å åpne to utstillinger;
«ELV MØTER HAV» og «RHYTHM OF THE HANDS» Velkommen!

Arrangør:

Det Gule Huset

Kontakt oss

Brosje i sølv, emalje og eik

Gratis arrangement

Det gule huset Kart markør Devikveien 1, 1394 Nesbru
Del ditt arrangement