Factory Light Festival 2018

For sjette gang på rad arrangerer vi Factory Light Festival i Slemmestad. Helgen den 14.-15. september byr vi på morsomme opplevelser og heftige inntrykk i unike omgivelser! Kom i festivalstemning med den tradisjonsrike sementfabrikkens distinkte arkitektur som mektig kulisse, for en imponerende samling fargerike og lekne audiovisuelle kunstuttrykk. Med sitt røffe industrielle preg i sjøkanten, er festivalområdet et perfekt offentlig rom, hvor både kunstnere og publikummere kan boltre seg!

Factory Light Festival finner sted 14.-15. september i Slemmestad, med Norcems enorme sementfabrikker som bakteppe. Arkitekturen som sementfabrikken har etterlatt seg i vannkanten mot Oslo er en av Norges mest spektakulære scener.

Factory Light Festival har på kun 6 år rukket å vokse seg til en av de viktigste lysfestivalene i skandinavia. Dette er en grense- og genreoverskridende festival som gir publikum unike opplevelser basert på lys og visuell kunst.

I 2017 hadde festivalen rundt 8000 besøkende og publikum ser ut til å være sultne på mer lyskunst. Festivalen er gratis for publikum.

Den offisielle åpningen finner sted fredag 14. september kl. 21:00 ved havna i Slemmestad Sentrum.

KUNSTPRODUKSJONER 2018:
Limelight Academy (HU/CO/PL/CN)
Limelight er en av verdens beste på Projection Mapping! Og nå er de her hos oss. For første gang på verdensbasis har Limelight ,i samarbeid med Factory Light Festival, skapt en Projection Mapping Masterclass. Siloen i Slemmestad er lerretet og festivalens arena får vise fram disse 5 internasjonale lovende kunstnerne. Denne må du ikke gå glipp av! Limelight: Csaba Világosi (HU). Academy: Jonathan Hernández Clavijo (CO), Soma Sárffi (HU), Alex Riczkó (HU), Kasia Naj (PL) og Casber U Ka Kit (CN)
http://3dprojectionmapping.net

HC Gilje – Radiant
Denne lysinstallasjonen vises på støvloftet! Her får du se hvit laser og fosforiserende maling, lyspunktets flyktige bevegelser og flatens evne til å absorbere og avgi lys. Denne vil gi deg innblikk i tid og rom. Gilje er en kunstner som har skapt en lang rekke installasjoner og har jobbet med kunst siden han gikk ut av Kunst Akademiet i Trondheim i 1999. Visning er co-produsert i samarbeid med Atelier Nord.
http://hcgilje.com

Marie Sjøvold – Avkuttede blomster
Sjøvold har laget en foto- og videoinstallasjon i samarbeid med Ludvig Friberg.
Ved hjelp av et mikroskop leter Sjøvold etter spor av alle følelsene og betydningen vi tillegger blomster. Det er som å lete etter noe du vet du ikke vil finne, men i din leting finner du noe annet av betydning. Hun undersøker ritualene rundt sorg og avkuttede blomsters funksjon som språk der ordene ikke lenger strekker til. Sjøvold er kunstner og fotograf, hun jobber med tema som familie, sårbarhet, nærhet og søvn. Hennes dempede uttrykk gir sterke opplevelser.
http://www.mariesjovold.no

de:LUX (ISL/NO)
de:LUX er en plattform for å utvikle AV installasjoner på Island og i Norge. En serie kreative samarbeidsprosjekter mellom Reykjavik og Slemmestad. Kunstnere fra begge nasjoner blir satt sammen i par og får i oppgave å skape en lys- og lydinstallasjon på 72 timer. Resultatet fra et slikt samarbeid blir å se under årets festival.
Rediun Solvik (Norway), Digital Mapping http://www.reidunsolvik.com/
Hafdis Bjarnadottir (Iceland), Composer & Muscician http://www.hafdisbjarnadottir.com/

Ludvig Friberg (SE) – ping pong
Friberg har utviklet en ny interaktiv lysinstallasjon til årets festival, der du kan være med å delta. Som tittelen avslører, er dette et spill, en minimal versjon av ping pong skapt på en lysstripe. Her handler det om timing, reaksjonsevne, lek og glede.
http://sementbetong.no

When Mary – What`s Your Frequency?
When Mary er kunstpop/elektronika-prosjektet bestående av Trude Eidtang og Christian Paulsen. De er aktuelle med sitt andre album TAINTED og spiller i høst en rekke konserter i Norge og Storbritannia. When Mary kjennetegnes av sin ”Organic Electronic Music”, konseptuelle narrativer og visuelle uttrykk, gjerne bestående av videoprojeksjon, lyskunst og installasjoner.

Colin Ecclestion (UK) & Røyken V.G.S. – Bytes
Installasjonen Bytes er skapt av kunststudenter ved Røyken videregående skole i samarbeid med Colin Ecclestion fra Lanterncompany. Lysinstallasjonene vises på festivalplassen og blir en del av årets åpningsshow. Bytes er skapt av lanterner som elevene har vært med på å lage. Studentene har tatt workshops i det å skape lanterner og bruker den særegne geologien i nærområdet som inspirasjon. Installasjonen er laget med LED teknologi, med eventyrlige effekter i storformat. Prosjektet er et samarbeid mellom Røyken videregående skole, Geologisenter i Slemmestad og Factory Light Festival.
Lead artist: Colin Ecclestion
Lighting Technician: Charles Pethica

Ove Dahl -Workshop
To dagers workshop i videomapping med programmet «Madmapper».
Målet med workshopen er at deltagerne skal lære teknikken videomapping til å transformere objekter, strukturer og bygninger med nøyaktig tilpassede projiseringer. Innholdet i arbeidene skal deltagerne sette sammen i programmet «Madmapper» og styre avspilling og visuelle effekter live med midi-kontrollere. Hver gruppe skal videomappe live utendørs under festivalen.
www.bazarove.no

Projektor Pøblene- Workshop
Projektor Pøblene er et audiovisuelt produksjonsselskap i Oslo med en tydelig sosial profil. På workshopen vil ungdommene lære seg stop-motion animasjon, oppsett av projektorer og selvfølgelig få være med på selve festivalen. Workshopen ender opp i installasjonen “Space Invaders”, hvor publikum bruker playstation-kontrollere til å manipulere innhold skapt av ungdommene.
www.projektorpoblene.no

Peter Baden – Rytmer fra Verdensrommet
En familieforestilling hvor to Trommonauter tar publikum med på en spennende rytmisk og visuell romreise. Publikum er med å starte romskipet med lyder og styrer laserstråler med en Wii-kontroller. Ved hjelp av blant annet musikk, røykmaskin, laserlys og live video føler man virkelig at man er langt ute i verdensrommet. Vi gleder oss til å ta med publikum på en reise de sent vil glemme! Forestillingen kan oppleves lørdag 15. september kl. 14:00 i Sekkefabrikken Kulturhus.
Billetter kan kjøpes på forhånd: www.sekkefabrikken.no/billetter
http://www.rytmerfraverdensrommet.no

Tobbe Malm (SE)
Tobbe Malm er smed og metallkunstner. Han er kjent som mannen bak prosjektet «Jernrosen», hvor smeder fra rundt om i verden har smidd roser til et monument over ofrene på Utøya og i Regjeringskvartalet 22. juli 2011, som skal så utenfor Domkirken i Oslo. Malm stiller ut på galleri Kalk under festivalen.
http://www.tobbemalm.com

Svanhild Rohdin – Berøring
Vår lokale kunstner Rohdin stiller ut på galleriet i Sekkefabrikken Kulturhus. Hun viser skulpturer og installasjoner ute. Rohdins visjon er her å føre mennesker sammen i et felleskap. Møtet mellom to mennesker i lys og mørke, det å nærme seg er en hel liten historie.
http://srkunst.no

Ann Edvartsen – The Silence That Follows
Publikum inviteres til å ta del i et audiovisuelt landskap formet med skulpturer, elektronikk og kode. Mikrofoner tar opp lyden i rommet, og kommuniserer tilbake gjennom lyd og lys etter intensitet. Verket vant studentpris ved Einar Granum Kunstfagskole i 2018.
http://www.annedvartsen.com

Almir og puffene
«Almir og puffene» er en ordløs konsert for trekkspill og 9 miditriggede lyspuffer. Konserten handler om Almirs oppvekst i Bosnia og med sitt trekkspill gjenskaper Almir lydene fra sin barndom. Opp og ned trapper, gjennom dører som knirker, mørke kjellere, spennende loft med trekkfulle lyder og barnelatter med store smil. Velkommen til en helt spesiell sanseopplevelse. Vises kun fredag 14. sep.
Produsent: Ragnhild Vreim Tveitan, DKS Buskerud
www.dks-buskerud.no

Cathrine Bjørndalen – Replay
Replay er en gjenoppstandelse av discobøya som på fjorårets festival lå i havnebassenget og duppet til havets beat. I år svinger den seg som en lavthengende discoplanet fra den gamle lastemaskinen ved siden av Sekkefabrikken. Installasjonen er skapt av Cathrine Bjørndalen, scenekunstner bosatt på Nærsnes. Utført med hjelp fra FLFcrew.

Halogi
Flammer er hovedelementet i det teatralske oppsett hvor man eksperimenter med skygger og levende lys for å skape en magisk og eventyrlig atmosfære.
http://www.halogi.no

Flytende sirkus akademi- Workshop
Flytende Sirkus Akademi inviterer barn og unge til lys-flow på festivalplassen lørdag 15 september. Her kan man få prøve blant annet poi, råkkering, staver og andre flowleker, med veiledning fra dyktige instruktører. Flow Arts er et samlebegrep for en lekende triksing og dansing med forskjellige rekvisitter, rettet mot å oppnå en følelse av flow. Workshopen er gratis og åpen for alle aldre.
www.lomfsa.no

Røyken Kulturskole
På en strekning på lysstien vil publikum få smakebiter av hva Kulturskolen har å by på av unge talenter og kreative idéer. Det hele lyssettes av Daniel Bjørvik i DB Light. Gjennom Den Kulturelle Skolesekken bidrar også alle 2. klassingene i kommunen med kunstverket «Stjernene forteller» veiledet av Ajaz Ul Haq.

Morbergtoppen FUS barnehage – Universtreet
Vi har snakket med barna om universet. Hva finnes der? Hvor er det? Kan man dra dit? Masse spørsmål og undring sammen med både barn og voksne med gode filosofiske samtaler. Barna snakket mye om romvesener, stjerner og planeter. Noen har lekt seg med lys og sett på hva som reflekterer lys. Vi har da brukt diskolys og lommelykter. Prosjektet er gjort i samarbeid  med bølgen yoga.

Stemningsbilde fra det røffe industrimiljøet i Slemmestad. Siloene er lyssatt i ulike farger.

Factory Light Festival finner sted 14.-15. september i Slemmestad, med Norcems enorme sementfabrikker som bakteppe. Arkitekturen som sementfabrikken har etterlatt seg i vannkanten mot Oslo er en av Norges mest spektakulære scener.

Factory Light Festival har på kun 6 år rukket å vokse seg til en av de viktigste lysfestivalene i skandinavia. Dette er en grense- og genreoverskridende festival som gir publikum unike opplevelser basert på lys og visuell kunst.

I 2017 hadde festivalen rundt 8000 besøkende og publikum ser ut til å være sultne på mer lyskunst. Festivalen er gratis for publikum.

Den offisielle åpningen finner sted fredag 14. september kl. 21:00 ved havna i Slemmestad Sentrum.

KUNSTPRODUKSJONER 2018:
Limelight Academy (HU/CO/PL/CN)
Limelight er en av verdens beste på Projection Mapping! Og nå er de her hos oss. For første gang på verdensbasis har Limelight ,i samarbeid med Factory Light Festival, skapt en Projection Mapping Masterclass. Siloen i Slemmestad er lerretet og festivalens arena får vise fram disse 5 internasjonale lovende kunstnerne. Denne må du ikke gå glipp av! Limelight: Csaba Világosi (HU). Academy: Jonathan Hernández Clavijo (CO), Soma Sárffi (HU), Alex Riczkó (HU), Kasia Naj (PL) og Casber U Ka Kit (CN)
http://3dprojectionmapping.net

HC Gilje – Radiant
Denne lysinstallasjonen vises på støvloftet! Her får du se hvit laser og fosforiserende maling, lyspunktets flyktige bevegelser og flatens evne til å absorbere og avgi lys. Denne vil gi deg innblikk i tid og rom. Gilje er en kunstner som har skapt en lang rekke installasjoner og har jobbet med kunst siden han gikk ut av Kunst Akademiet i Trondheim i 1999. Visning er co-produsert i samarbeid med Atelier Nord.
http://hcgilje.com

Marie Sjøvold – Avkuttede blomster
Sjøvold har laget en foto- og videoinstallasjon i samarbeid med Ludvig Friberg.
Ved hjelp av et mikroskop leter Sjøvold etter spor av alle følelsene og betydningen vi tillegger blomster. Det er som å lete etter noe du vet du ikke vil finne, men i din leting finner du noe annet av betydning. Hun undersøker ritualene rundt sorg og avkuttede blomsters funksjon som språk der ordene ikke lenger strekker til. Sjøvold er kunstner og fotograf, hun jobber med tema som familie, sårbarhet, nærhet og søvn. Hennes dempede uttrykk gir sterke opplevelser.
http://www.mariesjovold.no

de:LUX (ISL/NO)
de:LUX er en plattform for å utvikle AV installasjoner på Island og i Norge. En serie kreative samarbeidsprosjekter mellom Reykjavik og Slemmestad. Kunstnere fra begge nasjoner blir satt sammen i par og får i oppgave å skape en lys- og lydinstallasjon på 72 timer. Resultatet fra et slikt samarbeid blir å se under årets festival.
Rediun Solvik (Norway), Digital Mapping http://www.reidunsolvik.com/
Hafdis Bjarnadottir (Iceland), Composer & Muscician http://www.hafdisbjarnadottir.com/

Ludvig Friberg (SE) – ping pong
Friberg har utviklet en ny interaktiv lysinstallasjon til årets festival, der du kan være med å delta. Som tittelen avslører, er dette et spill, en minimal versjon av ping pong skapt på en lysstripe. Her handler det om timing, reaksjonsevne, lek og glede.
http://sementbetong.no

When Mary – What`s Your Frequency?
When Mary er kunstpop/elektronika-prosjektet bestående av Trude Eidtang og Christian Paulsen. De er aktuelle med sitt andre album TAINTED og spiller i høst en rekke konserter i Norge og Storbritannia. When Mary kjennetegnes av sin ”Organic Electronic Music”, konseptuelle narrativer og visuelle uttrykk, gjerne bestående av videoprojeksjon, lyskunst og installasjoner.

Colin Ecclestion (UK) & Røyken V.G.S. – Bytes
Installasjonen Bytes er skapt av kunststudenter ved Røyken videregående skole i samarbeid med Colin Ecclestion fra Lanterncompany. Lysinstallasjonene vises på festivalplassen og blir en del av årets åpningsshow. Bytes er skapt av lanterner som elevene har vært med på å lage. Studentene har tatt workshops i det å skape lanterner og bruker den særegne geologien i nærområdet som inspirasjon. Installasjonen er laget med LED teknologi, med eventyrlige effekter i storformat. Prosjektet er et samarbeid mellom Røyken videregående skole, Geologisenter i Slemmestad og Factory Light Festival.
Lead artist: Colin Ecclestion
Lighting Technician: Charles Pethica

Ove Dahl -Workshop
To dagers workshop i videomapping med programmet «Madmapper».
Målet med workshopen er at deltagerne skal lære teknikken videomapping til å transformere objekter, strukturer og bygninger med nøyaktig tilpassede projiseringer. Innholdet i arbeidene skal deltagerne sette sammen i programmet «Madmapper» og styre avspilling og visuelle effekter live med midi-kontrollere. Hver gruppe skal videomappe live utendørs under festivalen.
www.bazarove.no

Projektor Pøblene- Workshop
Projektor Pøblene er et audiovisuelt produksjonsselskap i Oslo med en tydelig sosial profil. På workshopen vil ungdommene lære seg stop-motion animasjon, oppsett av projektorer og selvfølgelig få være med på selve festivalen. Workshopen ender opp i installasjonen “Space Invaders”, hvor publikum bruker playstation-kontrollere til å manipulere innhold skapt av ungdommene.
www.projektorpoblene.no

Peter Baden – Rytmer fra Verdensrommet
En familieforestilling hvor to Trommonauter tar publikum med på en spennende rytmisk og visuell romreise. Publikum er med å starte romskipet med lyder og styrer laserstråler med en Wii-kontroller. Ved hjelp av blant annet musikk, røykmaskin, laserlys og live video føler man virkelig at man er langt ute i verdensrommet. Vi gleder oss til å ta med publikum på en reise de sent vil glemme! Forestillingen kan oppleves lørdag 15. september kl. 14:00 i Sekkefabrikken Kulturhus.
Billetter kan kjøpes på forhånd: www.sekkefabrikken.no/billetter
http://www.rytmerfraverdensrommet.no

Tobbe Malm (SE)
Tobbe Malm er smed og metallkunstner. Han er kjent som mannen bak prosjektet «Jernrosen», hvor smeder fra rundt om i verden har smidd roser til et monument over ofrene på Utøya og i Regjeringskvartalet 22. juli 2011, som skal så utenfor Domkirken i Oslo. Malm stiller ut på galleri Kalk under festivalen.
http://www.tobbemalm.com

Svanhild Rohdin – Berøring
Vår lokale kunstner Rohdin stiller ut på galleriet i Sekkefabrikken Kulturhus. Hun viser skulpturer og installasjoner ute. Rohdins visjon er her å føre mennesker sammen i et felleskap. Møtet mellom to mennesker i lys og mørke, det å nærme seg er en hel liten historie.
http://srkunst.no

Ann Edvartsen – The Silence That Follows
Publikum inviteres til å ta del i et audiovisuelt landskap formet med skulpturer, elektronikk og kode. Mikrofoner tar opp lyden i rommet, og kommuniserer tilbake gjennom lyd og lys etter intensitet. Verket vant studentpris ved Einar Granum Kunstfagskole i 2018.
http://www.annedvartsen.com

Almir og puffene
«Almir og puffene» er en ordløs konsert for trekkspill og 9 miditriggede lyspuffer. Konserten handler om Almirs oppvekst i Bosnia og med sitt trekkspill gjenskaper Almir lydene fra sin barndom. Opp og ned trapper, gjennom dører som knirker, mørke kjellere, spennende loft med trekkfulle lyder og barnelatter med store smil. Velkommen til en helt spesiell sanseopplevelse. Vises kun fredag 14. sep.
Produsent: Ragnhild Vreim Tveitan, DKS Buskerud
www.dks-buskerud.no

Cathrine Bjørndalen – Replay
Replay er en gjenoppstandelse av discobøya som på fjorårets festival lå i havnebassenget og duppet til havets beat. I år svinger den seg som en lavthengende discoplanet fra den gamle lastemaskinen ved siden av Sekkefabrikken. Installasjonen er skapt av Cathrine Bjørndalen, scenekunstner bosatt på Nærsnes. Utført med hjelp fra FLFcrew.

Halogi
Flammer er hovedelementet i det teatralske oppsett hvor man eksperimenter med skygger og levende lys for å skape en magisk og eventyrlig atmosfære.
http://www.halogi.no

Flytende sirkus akademi- Workshop
Flytende Sirkus Akademi inviterer barn og unge til lys-flow på festivalplassen lørdag 15 september. Her kan man få prøve blant annet poi, råkkering, staver og andre flowleker, med veiledning fra dyktige instruktører. Flow Arts er et samlebegrep for en lekende triksing og dansing med forskjellige rekvisitter, rettet mot å oppnå en følelse av flow. Workshopen er gratis og åpen for alle aldre.
www.lomfsa.no

Røyken Kulturskole
På en strekning på lysstien vil publikum få smakebiter av hva Kulturskolen har å by på av unge talenter og kreative idéer. Det hele lyssettes av Daniel Bjørvik i DB Light. Gjennom Den Kulturelle Skolesekken bidrar også alle 2. klassingene i kommunen med kunstverket «Stjernene forteller» veiledet av Ajaz Ul Haq.

Morbergtoppen FUS barnehage – Universtreet
Vi har snakket med barna om universet. Hva finnes der? Hvor er det? Kan man dra dit? Masse spørsmål og undring sammen med både barn og voksne med gode filosofiske samtaler. Barna snakket mye om romvesener, stjerner og planeter. Noen har lekt seg med lys og sett på hva som reflekterer lys. Vi har da brukt diskolys og lommelykter. Prosjektet er gjort i samarbeid  med bølgen yoga.

Gratis arrangement

Slemmestad Sentrum Kart markør Vaterlandsveien, 3470 Slemmestad
Del ditt arrangement