Forgrening//Elin Hedberg

Lørdag 24. oktober kl. 14.00 har vi gleden av å åpne utstillingen Forgrening på Det Gule Huset. Utstillingen står til og med 22.november 2020

Elin Hedberg arbeider med objekter i sølv og tre og vil med sine arbeider få betrakteren til å komme nærmere og møte objektene mer enn å bare se på dem. Her utforsker hun bruksobjekters detaljer som tuten og håndtaket og hvordan disse er med på å bestemme hvordan vi håndterer en gjenstand. Hun har fokusert på sølv og tre – enten er objektene helt i sølv eller så er det en kombinasjon av de to. Alle er med på å bygge opp hverandre.

Det tar tid å finne delene som skal høre sammen. Delene forandrer hverandre, og de bygger hverandre opp. Grenen finner hun og bruker formen den har vokst til å få, den andre former hun selv med hjelp av korpusteknikker, der hun former sølvet med hammer. Noen ganger begynner det med sølvet som søker etter en gren, der grenen er med på å bygge opp formen i sølv og gjør den tydeligere. Andre ganger handler det om å arbeide frem en form som skaper et interessant møte med en gren. Prosessen går frem og tilbake for at hun skal finne det riktige møtet.

Elin Hedberg (f. 1988, Stockholm) har sin MFA på Kunsthøgskolen i Oslo i 2015 og ble tildelt Norske Kunsthåndverkeres studentpris for sitt eksamensarbeid. Hedberg er innkjøpt til Nasjonalmuseet i Oslo, KODE i Bergen og til offentlige utsmykkinger. Hun har deltatt på utstillinger i Norge og utlandet, bl.a. «Kunsthåndverk 2019», KODE, Nutida Svenskt Silver 2019, Kunstnerforbundet 2017, «What Wood Would – fortellinger i tre», Nordenfjeldske Kunstindustrimueum 2017, Collective Design Fair med Galleri Format, New York 2016.

COVID 19: Ifm. smitteverntiltak på åpningen, vil vi registrere navn og telefnr. på alle besøkende av hensyn til eventuell smittesporing. Vi vil begrense antall besøkende i galleriet til 20 stk. om gangen, men vi har hyggelig venteplass ute!

Arrangør:

Det Gule Huset

Kontakt oss

Objekt i sølv og tre

Gratis arrangement

Det gule huset Kart markør Devikveien 1, 1394 Nesbru
Del ditt arrangement