GodBok: Forfattermøte med Xebat Rasouli

Velkommen til et spennende forfattermøte med Askers første Fribyforfatter,
Xebat Rasouli

I 2018 vedtok et enstemmig kommunestyre at Asker skulle bli Friby for en forfulgt forfatter. Asker bibliotek fungerer som både koordinator for oppfølging av forfatteren og som arbeidssted, og i februar 2020 kunne vi med stor glede ønske Asker sin første Fribyforfatter, Xebat Rasouli, velkommen.

Xebat Rasouli har bakgrunn som journalist, oversetter og novelleforfatter og er opprinnelig fra den iranske delen av Kurdistan. Han har studert sosiologi ved universitetet i Erbil, og jobbet som journalist for dagsavisen til det kurdiske demokratiske partiet fra 2003-2014. Da IS tok kontroll over områder i nord-Irak flyttet familien tilbake til Iran hvor han ble arrestert av iranske myndigheter kort tid etter ankomst. Dagen etter han slapp ut flyktet familien til Tyrkia og søkte asyl.
Asker sin første Fribyforfatter har 4 bokutgivelser bak seg, og har hele sitt voksne liv kjempet for retten til å skrive og snakke eget morsmål.
Under GodBok vil dere bli kjent med Xebat og hans litteratur, men også få en innføring i hva Fribyordningen innebærer og hva ICORN – International cities of refuge network, som Asker kommune nå er den del av, står for.

Velkommen til en litt annerledes og veldig lærerik GodBok!

OBS! Begrenset antall plasser. Alle deltagere må registreres, og billetter kan hentes i bibliotekets skranke fra mandag 12.10.2020.

Arrangør:

Asker bibliotek

Kontakt oss

Asker bibliotek Kart markør Strøket 15A, 1383 Asker
Del ditt arrangement