Jakten på Olav Tryggvason

Foreningen Norden inviterer til et spennende foredrag om Jakten på Olav Tryggvason ved forfatter Øystein Morten.
Bli kjent med et fremmed nordisk landskap der verken Norge, Sverige eller Danmark eksisterer, dannelsen av England og lær hvordan dane-høvdingen Olav Tryggvason tvinger den engelske kongen i kne og får med seg enorme rikdommer østover. Her starter han samlingen av det som senere blir til Norge, før han på tragisk vis forsvinner i det legendariske sjøslaget ved Svolder.

Olav Tryggvason var oldebarnet til Harald Hårfagre, vokste opp i Russland, innførte kristendommen i Norge og grunnla Trondheim før han døde i slaget ved Svolder i år 1000. Slik har historien blitt fortalt i 800 år. Men hva om ingenting av dette stemmer? Historikeren Øystein Morten har reist i Olav Tryggvasons fotspor og funnet en helt annen historie om Olav og hans tid. Dette er fortellingen om en brutal maktkamp mellom danske kongearvinger, sammenstøt ved Londons murer, bestialske seksuelle ritualer og menneskeofringer. Forfatteren gir oss et fengslende innblikk i samlingen av Norge med utgangspunkt i Troms, innføringen av kristendommen i fire land og oppdagelsen av et nytt kontinent. Velkommen til en av de mest ekstreme reiseskildringene i Nord- Europas historie rundt år 1000!

Øystein Morten er historiker og forfatter. Han har en rekke kritikerroste bøker bak seg, blant annet Jakten på Olav den hellige, Jakten på Sigurd Jorsalfare og Norske ødegårder- historien om stedene vi forlot.

Arrangør:

Asker bibliotek

Kontakt oss

Morten
Asker bibliotek Kart markør Strøket 15A, 1383 Asker
Del ditt arrangement