Kan kunsten redde havet?

Dette kan du få svar på hvis du kommer til Oslofjordmuseet denne dagen. Oslofjordmuseet har i anledning Tv-aksjonen 2020 invitert Pippip Ferner til å snakke om relasjonen mellom aktivisme, kunst og forsøpling av havet.

De siste ti årene har Pippip Ferner med sine kunstprosjekter rettet fokus på marint mangfold og livet i havets mulighet til å overleve i et habitat som blir surere og fylles med plast. Hun har samarbeidet med marinbiologer, og bl.a blitt med forskningsfartøyet G.O. Sars langs Mørekysten i 2012.

Plasten tar over
Dette har resultert til en rekke arbeider der vitenskapelige referanser omdannes til fabulerende og detaljrike malerier og tegninger med referanse til et komplisert marint økosystem. Men de siste årene har plasten bokstavelig talt tatt over. Det er jo den som er problemet.

Hun har plukket plast i flere år. Gatelangs, i skogen og langs kysten. Plastposer, plastemballasje fra husholdning, jordbruk og industri blir vasket, strikket, vevd eller flettet og synliggjør plastproblematikken gjennom en morbid estetikk. Hard plast blir vasket og gjort om til store installasjoner.

Arrangør:

Oslofjordmuseet

Kontakt oss

Kan kunsten redde havet?

Billetter

Pris
  • Voksen: kr 50,-
Oslofjordmuseet Kart markør Chr. Jensens vei 8, 1390 Vollen
Del ditt arrangement