Koret Rause Røster jubilerer: 40 år på slak line

Konserten har en mimreavdeling fra et av høydepunktene i korets historie, med sanger fra Vysotskij-programmet «På stram line» fra 1995/96. Vi har fått med oss vår faste pianist gjennom mange år, Einar Rusten. Kjell Hommerstad spiller gitar og Anders Rogg er sangsolist på noen av sangene. Virkelig vintage!

Anders Rogg liker Vysotskijs rått tilhogde stemme uten «mellomlegg». Rogg er musiker og skuespiller: Medlem av det sagnomsuste Pelle Parafins Bøljeband, nå aktuell med teaterensemblet Frie Radikale med tidligere medlemmer av Tramteatret.

Vi våger oss også på en avdeling med sanger som er nye for oss, nemlig tekster av Kjartan Fløgstad med musikk av Victor Jara, Gabriel Fliflet og andre. En av sangene heter «Slak line». Jubileumskonserten heter følgelig «40 år på slak line».

Kjartan Fløgstad kommer. Han er mest kjent som en frodig, kontroversiell, spenstig og ordspillende romanforfatter og essayist, men her møter vi han som lyriker. Og mer: I seinere år har Fløgstad gått til scenen som rapper. På konserten presenterer han sine egne tekster. Dessuten framfører han et par tekster på sin helt egen måte.

Tekstene av Vysotskij og Fløgstad handler om jorda vår – «ho er ikkje død, ho er såra», om sauer på beite, ulvejakt og morgengymnastikk, utforkjøring i søkk og kav, dans på folkets hus og mere til.

Alt under ledelse av dirigenten vår, Tori Teigen. – Kan det bli mer fristende?

Om blandakoret Rause Røster
Koret har sitt utspring i den sosialistiske korbevegelsen og opptrer alltid 1. mai i Asker. Programmet ellers er variert. Vi har også samarbeidet med andre kor og symfoniorkester om middelalderverket Carmina Burana.

Har du lyst til å bli med? Vi øver tirsdager. Medlemmene bor på strekninga Oslo – Holmestrand, så du trenger ikke å være fra Asker. Kontakt korets leder Erling Sørli, 482 02 771 eller erling.sorli@gmail.com.

Arrangør:

Blandakoret Rause Røster

Kontakt oss

Koret Rause Rødster med Kjartan Fløgstad og Anders Rogg

Billetter

Pris
  • Ordinær: kr 250,-
Venskaben i Asker Kart markør Askerveien 41, 1384 Asker
Del ditt arrangement