Lars Harald Storebø

Her er låter om om oppbrudd, flukt, byliv, reiser, historiske hendelser med mer.

Lars Harald Storebø og bandet D’herrer spiller lun, innsiktsfull viserock med norske tekster. Her er låter om om oppbrudd, flukt, byliv, reiser, historiske hendelser med mer.
Lars Harald Storebø: sang, gitar
Espen Amundsen: bass
Geir Johansen: trommer
L-H. Storebø & D’herrer presenterer nye låter, i tillegg til materiale fra albumene Byens blodige blues (Nobel Records, 2014) og Flukt og avskjed (Nobel/Northpop, 2018). Flere låter har blitt spilt på NRK P1.
I en anmeldelse i viser.no fra mai 2019 heter det:
Lars Harald Storebøs debutalbum Byens blodige blues fra 2014 brukte ved siden av å knytte an til urban bykultur, havet som tekstmetafor, blant annet i Seilergutten. Bruken av havet som virksom tekstmetafor forsterkes i Flukt og avskjed. Her blir havets vidder og uendelighet til en formidler av livssjebnen.
I emigrantvisen «Stornoway» følger vi Jens Johan Johansen som mister kone og barn i et forlis over ‘dammen’, kanskje en eller annen gang på 1880-tallet. I sangen «I en liten by ved havet» søker jeg-personen glemsel for en tapt kjærlighet, og ‘havet’ formidler nye horisonter der livsendringer, der sorg og savn, passerer revy.
Lars Harald Storebøs røst er verd å lytte til så vel som hans sangpoesi. I «Innlandsisen» får jeg opp Jan Eggums uforglemmelige «De skulle begrave en konge stor.» Men til tross for at Storebø i sin poesi er god til å skjule hva som egentlig skjer eller har skjedd, noe Eggum sjelden gjør – det er ingen tvil om at kjerringa som skulle hente vann i hans låt, «dauer» – så kommer det i alle fall hos meg opp et spørsmål. Det er noe helt nytt i emning hos kvinnen som har fulgt moren på hennes syke- og dødsleie, og i Storebøs låt er det gåtefullt idet han synger om «vårløsning og fred». Det er en avskjed i dette; er det også død?

Arrangør:

Bokhandlerens Kulturforening

Kontakt oss

Låter om om oppbrudd, flukt, byliv, reiser, historiske hendelser med mer.

Billetter

Pris
  • Ordinær: kr 250,-
Bokhandleren på Tofte Kart markør Østre Strandvei 5, 3482 Tofte
Del ditt arrangement