Livet på Grini – Sanger fra Grini

Dette blir et musikalsk og litterær aften der Per Vollestad tar oss med på en reise om livet og sangene som oppsto i Norges største fangeleir.
Vollestad er i disse dager aktuell med boken Livet på Grini som kom ut på Kagge forlag. STARTER KLOKKEN 20.30

I løpet av de årene Norge var okkupert av tyskerne var det nærmere 20 000 fanger som satt på Polizeihäftlingslager Grini i Bærum. Matmangel, frykt for mishandling, tortur, henrettelser og tyskslandsdeportasjon hang over fangene til enhver tid. Det var alltid noen som led, og som fryktet for eget eller andres liv, og 786 personer mistet livet under, eller i forlengelsen av, oppholdet der.
Samtidig er vennskapet fangene imellom, oppofrelsen, oppfinnsomheten, humoren, og troen på tyskernes snarlige nederlag også en viktig del av historien om Grini fangeleir.
For første gang får vi en samlet fremstilling av livet på Grini og alt det som skjedde der før, under og etter annen verdenskrig.
Per Vollestad har ikke bare skrevet Grini fangeleirs historie, han har også sammen med sine medmusikanter i GUTTA PÅ SKAUEN sunget inn en rekke illegale sanger fra krigens dager, blant annet CD-en «Sanger fra Grini», som kom ut i 2016.
For selv om det i lange perioder var forbudt å synge på Grini, så sang fangene likevel hver eneste dag. Og Otto Nielsens grinisanger ble storslagene både under og etter krigen. «Det har vi!» og «Grinimarsjen» ble til stadighet spilt på radioen, og «Kjære lille Toril» gjorde sitt til at Toril var et av Norges mest populære jentenavn til langt ut på 1950-tallet.
Velkommen!

Arrangør:

Bokhandlerens kulturforening

Kontakt oss

Bilde fra Grini med Otto Nielsen i midten

Billetter

Pris
  • Ordinær: kr 250,-
Bokhandleren på Tofte Kart markør Østre Strandvei 5, 3482 Tofte
Del ditt arrangement