Lunsjforedrag: «Maud ekspedisjonen»

Oslofjordmuseet inviterer til lunsjforedrag med «Maud»-ekspedisjonen som tema torsdag 11. juni kl. 12:00 og søndag 14. juni kl. 13:00.

Roald Amundsen har ofte blitt omtalt som den største polfareren gjennom historien og listen over hans suksesser i polarområdene er innholdsrik. «Maud»-ekspedisjonen (1918-1925) har imidlertid ikke fått en plass i den nasjonale hukommelsen. Til tross for dens viktige vitenskapelige arbeid er ekspedisjonen nærmest blitt glemt, og står som en mislykket parentes i Amundsens ellers så suksessfulle karriere.

I dette foredraget inviteres publikum til et dykk i det svært omfattende og viktige vitenskapelige arbeidet som ble gjennomført på ekspedisjonen. Resultatene etter den syv år lange ferden satte en ny standard for moderne polarforskning. Foredraget følger i Oslofjordmuseets rekke av «Maud»-relaterte arrangementer, der formidling av ekspedisjonens ulike sider står sentralt.

Foredraget holdes av Bjørn Skogstad, formidlingsansvarlig ved Oslofjordmuseet. I sin masteroppgave (2016) i historie forsket Bjørn på «Maud»-ekspedisjonens vitenskapelige arbeid, samt byggingen av «Maud.

På grunn av smittevernhensyn kan vi kun ha 50 deltakere på arrangmentet.
Vanlig inngangspris.
Billetter blir solgt i døra.

Arrangør:

Oslofjordmuseet

Kontakt oss

"Maud"

Billetter

Pris
  • Honnør: kr 25,-
  • Voksen: kr 50,-
  • Medlem: kr 0,-
  • Student: kr 25,-
Oslofjordmuseet Kart markør Chr. Jensens vei 8, 1390 Vollen
Del ditt arrangement