Opera: Silvia Moi – Kjetil Støa – Reza Aghamir

Det er ikke hverdagskost med opera i Sekkefabrikken men nå har vi invitert noen av Norges ypperste operasangere til Slemmestad, sammen med selveste Reza Aghamir på klaver.

Askers egen stjernesopran Silvia Moi som er bosatt på Nærsnes, har med seg den fremadstormende tenoren Kjetil Støa. Sammen vil de tre lage en forestilling uten sidestykke. Perlene kommer på rekke og rad med søte duetter og heftige soloer. Her er det virkelig en mulighet til å kjenne på følelsesspekteret opera har å tilby.

Vi ønsker publikum hjertelig velkommen til en Festaften! Opera er musikk, drama og lidenskap, så her er det bare å åpne følelsesregisteret, ta med lommetørkle og la deg forføre.

Litt om Stjernelaget:

Silvia Moi er en operasanger med stort spenn og var i perioden 2007 til 2014 tilknyttet Operaen som solist. Vinteren 2014 sang hun Morgana i Alcina for begeistrede kritikere, som kalte henne «virtuos», «scenisk fri og livlig» og en «tindrende lys sopran, som en levende og bevegelig Morgana». Moi er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, Operahögskolan i Stockholm og Royal College of Music i London. Under studiene gjorde hun sin operadebut som Oscar i Verdis Maskeballet på Folkoperan i Stockholm. I 2006 debuterte hun ved festspillene i Salzburg i mozartoperaene La finta semplice og og L’oca del Cairo. Senere det året sang hun sin første rolle ved Nasjonaloperaen, som Servilia i Titus.

Kjetil Støa har de siste årene etablert seg som en av de mest spennende spinto-tenorene i Skandinavia. Han har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Trondheim og Operahögskolan i Stockholm. Høsten 2017 i Folkoperan i Stockholm sang Kjetil Calaf i G. Puccini’s mesterverk Turandot, der høstet han strålende kritikker i rollen som Calaf. Kjetil har hatt fremtredende roller de siste årene i urfremføringer av nye operaer på flere av de norske riksoperascenene. I Cancelliraadens dage av Ragnar Søderlind ved Ringsakeroperaen 2011 og Kibergodysseen av Brøske/Meløy i 2014 med NOSO. Kjetil hadde sommeren 2014 sin internasjonale debut i rollen som Rodolfo i La Boheme på OpusOpera sin festival i Gattieres/Nice.

Reza Aghamir har hatt en eventyrlig reise i livet. Kort oppsummert: I barnehagen begynte han å spille piano. Så flyktet han fra Khommeinis Iran til Norge som 15-åring i 1985. Deretter ble han tatt inn på Norges musikkhøgskole, og så sparket ut igjen!
Reza har alltid tråkket opp sitt eget spor og jobber nå mye med våre fremste operasolister i sitt hovedprosjekt Reza e i Ragazzi. Der har det så langt blitt to kritikerroste utgivelser. LP «Grieg Unheard»- innspilt på Troldhaugen, Lommedalen Kirke og Den Norske Opera, samt EP «Ja, vi elsker» – Nasjonalsangen vår i nytt arrangement, innspilt i Store Studio sammen med KORK. Han dirigerer flere kor og har drevet operapub i Oslo i over 20 år. Reza er også kjent for suksessen med koret Gli Scapoli og for sin utradisjonelle tilnærming til den klassiske sjangeren. Rezas samspill og direksjon preges av en uformell atmosfære og personlig touch.
Reza er også aktuell med prosjektet «Soul on Strings», et samarbeid med tidligere «The Voice» vinner Knut Marius Djupvik.

Dørene åpnes Kl 19:30.
Forhåndssalg av billetter / Kun 50 billetter.

Arrangør:

Sekkefabrikken

Kontakt oss

Det er ikke hverdagskost med opera i Sekkefabrikken men nå har vi invitert noen av Norges ypperste operasangere til Slemmestad, sammen med selveste Reza Aghamir på klaver.

Billetter

Pris
  • Ordinær: kr 295,-
Sekkefabrikken kulturhus Kart markør Vaterlandsveien 11, 3470 Slemmestad
Del ditt arrangement