Peter og ulven

Forestillingen live-streames på Facebook på Asker kulturhus og på Barna i Asker kulturhus.

Forestillingen er  basert på eventyret “Peter og ulven” til musikk av Sergei Prokofiev med Mistral blåsekvintett med skuespiller Hanna Mathiesen Haga og «live-illustrasjoner» av Nina Nordal Rønne.

Den russiske komponisten Sergej Prokofiev (1891 – 1953) ble så betatt av det russiske eventyret om «Peter og ulven», at han skrev et av historiens meste kjente musikalske eventyr.

Forestillingen er et samarbeid med Kulturåret 2020.

Følg med  på nettet!

 

Den russiske komponisten Sergej Prokofiev (1891 – 1953) ble så betatt av det russiske eventyret om «Peter og ulven», at han skrev et av historiens meste kjente musikalske eventyr.

Historien handler om en liten gutt, Peter, som bor sammen med bestefaren sin ved en eng i nærheten av skogen. Peter vår ikke lov til å gå utenfor gjerdet. Der ligger nemmelig ulven på lur i buskene. En vårdag er han sammen med vennene sine: en fugl, en katt og morsom, vimsete liten and. Peter lurer seg utenfor gjerdet mot bestefarens advarsler, og dagen forvandler seg til et spennende og morsomt eventyr når ulven plutselig dukker opp.
Forestillingen består av: Maria Wøllo Flaate – horn (Oslo-Filharmonien), Siri Hovde Nordbø – fløyte (Trondheim symfoniorkester og opera) Stein Jakob Nordbø – obo (frilanser) Josefine Høydahl – klarinett (frilanser) Anne Marie Nordbø Pettersen – fagott (Operaorkesteret og  skuespiller Hanna Mathiesen Haga . I tilegg vil

Nina Nordal Rønne. som har illustrert flere bøker og gitt ut to barnebøker “Tilovers-Mari” og “Grå”. Eks https://ninanordalronne.no/  illustrere skuespillet «live» med utklipp i papir.

Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd.

Arrangør:

Asker kulturhus/Kulturåret 2020

Kontakt oss


Notice: Undefined variable: statustext in /home/w189150/www/wp-content/themes/plainpress/single.php on line 71

Peter og ulven handler om en liten gutt, Peter, som bor sammen med bestefaren sin ved en eng i nærheten av skogen. Peter vår ikke lov til å gå utenfor gjerdet. Der ligger nemmelig ulven på lur i buskene. En vårdag er han sammen med vennene sine: en fugl, en katt og morsom, vimsete liten and. Peter lurer seg utenfor gjerdet mot bestefarens advarsler, og dagen forvandler seg til et spennende og morsomt eventyr når ulven plutselig dukker opp.

Sergej Prokofiev har gjenskapt eventyret gjennom å bruke instrumentenes særegne klanger og uttrykk. Hver figur har sitt eget instrument og sitt eget tema. Peter er i originalversjonen beskrevet sorgløs og glad av strykerne i orkesteret, og bestefaren har fått fagottens dype brummetoner. Kattens bløte og listende skritt beskrives av klarinetten, og fløyten er fuglen i historien. Anden, som er en av Peters beste venner, er det oboen som beskriver. Ulven selv er tre mørke og truende horn, og når slagverket spiller opp i sin strenge rytmikk ligger ulven dårlig an; da er det nemmelig jegerne som gjør sitt inntog….

Kvintetten består av:
Maria Wøllo Flaate – horn (Oslo-Filharmonien), Siri Hovde Nordbø – fløyte (Trondheim symfoniorkester og opera) Stein Jakob Nordbø – obo (frilanser) Josefine Høydahl – klarinett (frilanser) Anne Marie Nordbø Pettersen – fagott (Operaorkesteret
Nina Nordal Rønne. som har illustrert flere bøker og gitt ut to barnebøker “Tilovers-Mari” og “Grå”. Eks https://ninanordalronne.no/.
Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd.

Gratis arrangement

Digital Kart markør ,
Del ditt arrangement