Plastic revisited

«Vi evner ikke å forstå at vi er i ferd med å ødelegge naturen og havet rundt oss» (Pippip Ferner).

Havområdene og det marine mangfoldet er i dag under stort press. Etter at den mye omtalte plasthvalen ble funnet strandet på Sotra i 2017, har marin plastforsøpling fått stadig større oppmerksomhet. Utfordringene er ikke bare lokale, men i stor grad globale.

Søndag 16. februar 14:00 ønsker Oslofjordmuseet velkommen til samtale og aktiviteter knyttet til marin forsøpling. Den lokale ildsjelen Pippip Ferner har i årevis vist et brennende engasjement rundt plastrydding og sitt prosjekt «Plastic revisited». I lys av museets utstilling «Å plaske i plast» ønsker Oslofjordmuseet derfor å invitere barn og voksne til å høre Pippip Ferner fortelle om hav, plast og kunst, samt tilby sitt plastverksted for barn.

Temaet for Asker kommunes kulturkalender i februar er «Kom deg ut!», og vi håper at så mange som mulig legger søndagsturen innom museet. Pippip Ferner skal fortelle om sine mange års erfaringer med rydding av plast på strender og i naturen. Hennes kunstprosjekt «Plastic revisited» tok utgangspunkt i plast funnet i naturen, som fikk et nytt liv i form av kunstverk.
Museumskaféen holder åpent og museets øvrige utstillinger kan også besøkes. Museet holder åpent fra 11:00 til 16:00, og arrangementet er en del av Oslofjordmuseets plan i 2020 om å fortsette vår formidling av særlig de lokale konsekvensene av plastforurensning. Men også hva man kan gjøre for å begrense spredningen av plast.

Arrangør:

Oslofjordmuseet

Kontakt oss

Pippip Ferner

Billetter

Pris
  • Voksen: kr 50,-
  • : kr 25,-
  • Barn: kr 25,-
  • Student: kr 25,-
  • Medlem: kr 0,-
Oslofjordmuseet Kart markør Chr. Jensens vei 8, 1390 Vollen
Del ditt arrangement