Polarskipet «Maud»: Skipsbygging mot alle odds

Oslofjordmuseet inviterer til lunsjforedrag med «Maud»-ekspedisjonen som tema torsdag 4. juni 12:00 og søndag 7. juni 13:00.

Foredraget tar for seg historien om byggingen av polarskipet «Maud» i Vollen i Asker, og hvordan skipet taklet flere år innefrosset i drivisen nord for Sibir.

«Det er Deres sak at bygge skuten, min at føre den mot polen», var beskjeden båtbyggeren Christian Jensen fikk av polfareren Roald Amundsen i 1916. Det skulle vise seg å være en svært utfordrende oppgave for båtbyggeren i Vollen.

Historien om byggingen av «Maud» er derfor svært interessant og et viktig kapittel både i historien om norsk polarforskning og norsk skipsbygging. Da skipet seilte ut gjennom Oslofjorden i juni 1918, skrev Christian Jensen at han satt med følelsen av at skipet aldri ville komme tilbake igjen. «Maud» kom imidlertid tilbake til Vollen i 2018 – 100 år etter avgang.

Foredraget er et ledd i Oslofjordmuseets ambisjon om å formidle ulike sider ved «Maud»-ekspedisjonen, som har sterk lokal tilknytning i Vollen. I foredraget inviteres publikum til et dykk inn i byggeprosessen av skipet, samt de egenskaper skipet viste under sin 7 år lange ekspedisjon fra 1918-1925.»

Foredraget holdes av Bjørn Skogstad, formidlingsansvarlig ved Oslofjordmuseet. I sin masteroppgave (2016) i historie forsket Bjørn på «Maud»-ekspedisjonens vitenskapelige arbeid, samt byggingen av «Maud.

På grunn av smittevernhensyn kan vi kun ha 50 deltakere på arrangmentet.
Vanlig inngangspris.
Billetter blir solgt i døra.

Arrangør:

Oslofjordmuseet

Kontakt oss

"Maud" i Vollen

Billetter

Pris
  • Voksen: kr 50,-
  • Honnør: kr 25,-
  • Medlem: kr 0,-
  • Student: kr 25,-
Oslofjordmuseet Kart markør Chr. Jensens vei 8, 1390 Vollen
Del ditt arrangement