Rhythm of the hands

Dette er en utstilling om hendenes verk i robotiseringens tidsalder.
Kunstneriske refleksjoner om robotisering blir vist i Det Gule Huset. Utstillingen viser dette som et samspill mellom keramiske kunstobjekter og en kortfilm. Konseptet er stedsbasert og viser keramikk i blått og hvitt. Gjennom keramiske overflater og former og med levende bilder vises kunstnernes refleksjoner om den skapende prosessen. Kortfilmen er en dogme-film, laget over 2 år.

Lørdag 29. februar kl 14:00 har Det Gule Huset gleden av å åpne to utstillinger; «Rhythm of the hands» og «Elv møter hav»

«Rhythm of the hands » er en utstilling som har vunnet internasjonal anerkjennelse. Den har blitt vist på en av verdens ledende keramikk-biennaler: Korean International Ceramic Biennale. Den har blitt valgt ut som en hel rominstallasjon på mønstringen av det beste av norsk kunsthåndverk i 2018. Den har også blitt vist i Sverige hvor den fikk strålende kritikk i Gøteborgsposten:
‘Utställningens titel syftar alltså på folk som arbetar i blåställ, vars arbetsmarknad blev robotarnas första mål, innan de nu förbereds för att även kunna ta över manschettarbetarnas arbetsuppgifter. Blått och vitt blev på så sätt projektets givna färgpalett, vilket också leder in på dess andra tema; nämligen det blåvita porslinet och dess historia som tydlig klassmarkör i form av exempelvis kinesiskt porslin, holländsk fajans, samt, inte minst, danskt musselmalet…I detta fall är det dessutom mycket positivt att få en möjlighet att se mångfalden i vackert, nyskapande och högkvalitativt konsthantverk från ett grannland.’ – Boel Ulfsdottir, Gøteborgsposten 6.7.17
Ved å bruke dogme-film formatet har filmskaperen kunnet følge kunstnerne gjennom ulike årstider, ulike stadier og i nye settinger. De ble også utstyrt med go pro kameraer for dokumentere tanker utenfor verkstedet. Kunstnerne er fra kunstnergruppen AvArt: Linda Lothe, Mimi Swang, Elise Kielland og Arild Berg. Filmskaperen er Mona Hoel, kjent for å ha innført dogme-filmen til Norge.

Arrangør:

Det Gule Huset

Kontakt oss

Avlyst
Utsnitt av keramiske arbeider

Gratis arrangement

Det gule huset Kart markør Devikveien 1, 1394 Nesbru
Del ditt arrangement