Røyken jazzforum – Jazzfest Digel

Kom til Sekkefabrikken og kjenn pulsen av den nye jazzscenen! Sammen tester vi Sekkefabrikkens potensiale og alle sanser skal trigges. Dagen fylles med konserter, jamsession og visual art.

// YAWN //
Yawn er en vulkanunder isen som har lagt seg over dagens nordiske jazz-scene. Med innflytelserfra band som Meshuggah, Morgan Ågren, Car Bomb og Supersilent har Yawn etkontrastfylt og uforutsigbart lydbilde som henter elementer fra sjangre somjazz, metal, rock, improvisasjon og samtidsmusikk. Blandingen av atmosfæriskelydlandskap, energiske gitar-riff og tunge grooves gjør Yawns sound til noehelt unikt, og på scenen resulterer dette i et hardtslående kompromissløstuttrykk som lokker lytteren med på en uforglemmelig reise.

Oskar Johnsen Rydh (trommer), Torfinn Sommerfeldt, Lysne (gitar), Mike McCormick (supercolliderog gitar), Simen Wie (bass)ogTarjei Kjerland Lienig (synthesizer)

// DUETROST //
Består av tre unge karer i friskt samspill meden enkel ide; skildre dyr igjennom musikk. Håkon Aase, Fredrik Karwowski ogKnærten Simonsen, alle 26 år, studerte jazz og improvisasjon sammen på NorgesMusikkhøgskole. Trioen har eksistert siden første skoledag, og besitter rundt70 låter, hvorav 12 har fått lov å bli med på debutalbumet. Guttene harallerede rukket å etablere seg på den norske jazzscenen og spiller verden rundtmed musikere som Mathias Eick, Thomas Strønen, Moddi, Ole Morten Vågan, Jarle Vespestad,for å nevne noen.

Med fiolin, gitar og trommer har trioen laget etunikt musikalsk uttrykk som varierer like mye som dyrene selv. Fiolin og gitari jazzsammenheng er en tungt etablert besetning, med Reinhardt og Grappelli sompionerer. Likevel låter Duetrost lite som et stringswingband, både på grunn avtrommesoundet og låtmaterialet, men også i måten de spiller på. De beveger segi grensen mellom norsk og afrikansk folkemusikk, vestlig kunstmusikk og denskandinaviske improvisasjonsscenen.

// EIR //
I denelektroakustiske duoen, Eir, møter du musikk som opererer med store kontraster,der sakral skjønnhet konkurrerer med brutal rytmikk. Fra suggerende pop-beatstil improvisatorisk folkemusikk leker de seg med enkle melodier i harmoni medtunge tekster.

Eir Vatn Strøm (vokal) og Jomar Jeppson Søvik (trommer)

// LEON RØSTEN ODYSSEY //
Leon Røsten Odyssey oppsto i London 2015 og harsiden gitt ut tre album og spilt på festivaler og jazzklubber rundt om iEuropa. Med inspirasjonskilder fra et stort spekter av stilarter som strekkerseg helt fra den impresjonistiske musikken til søttitallets psychadeliske rockforsøker Leon Røsten Odyssey å skape et nytt og originalt utrykk. Musikken erskapt med et ønske om å invitere publikum inn i et eventyrlig landskap og vekkeet bredt omfang av sinnstemninger. Den siste utgaven av Leon Røsten Odysseymøttes i Trondheim 2018 og har siden den gang arbeidet med en ny plate som vilslippes i 2020.

Leon Røsten (piano), Ask Morris (tenorsaksofon),Oscar Andreas Haug (trompet), Alf Høines (kontrabass) og Wilhelm Westerman(slagverk)

// MAKAN //
MAKAN slipper sitt første album 7. februar 2020.Albumet består av utelukkende originale komposisjoner, og uttrykket variererfra mørkt og komplekst til lett og drivende. Låtene drar i retning av modernejazz og alternativ rock – tidvis, muligens utilsiktet, inspirert avkunstmusikken fra den første halvdelen av 1900-tallet. Låtmaterialet bleutarbeidet av Emil Brattestad med en tanke om å plassere pedal steelgitaren ien ny og moderne setting, for å skape ukjente og forførende nye lydbilder. Nåer resultatet klart for å presenteres for det store, lydhøre publikum.

Trompetisten Magnus Aannestad Oseth er kåret tilårets fylkeskunstner i Buskerud 2020 og han kommer sammen med MAKAN for å viseoss hvorfor på DIGEL. Han er en fremadstormende trompetist på den europeiskejazzscenen og har blant annet representert Norge tre år på rad i JM Jazz WorldOrchestra, presentert egenkomponert musikk på Kongsberg Jazzfestival og spiltesenest i 2017 med Karin Krog i regi av Musikkens Venner.

Emil Brattested (gitar og pedal steel), MatsMæland Jensen (trommer), Bjørnar Kaldefoss Tveite (kontrabass) og MagnusAannestad Oseth (trompet).

Program jazzfest DIGEL 2020:
15:00 YAWN
15:55 Duetrost
16:50 Eir
17:45 jamsession med Oddrun Lilja som jamleder
19:00 Leon Røsten Odyssey
20:00 MAKAN

Arrangør:

Røyken Jazzforum

Kontakt oss

Kom til Sekkefabrikken og kjenn pulsen av den nye jazzscenen!

Billetter

Pris
  • Ordinær: kr 200,-
  • Student: kr 100,-
  • Medlem: kr 0,-
Merk!

Medlemspris: Gratis entré for ungdom mellom 13-21 år med Bizzy-app.

Sekkefabrikken kulturhus Kart markør Vaterlandsveien 11, 3470 Slemmestad
Del ditt arrangement