Slemmestad Filmklubb – Blow Up

Blow Up er en mystisk thriller fra 1966, regissert av Michelangelo Antonioni, hans første engelskspråklige film.

David Hemmings spiller en motefotograf i London som mener han uforvarende har fanget et drap på film. På utsiden tar filmen utgangspunkt i et mysterium som hovedpersonen ønsker å løse, men filmen har flere lag. Den er blitt beskrevet som «et bilde på persepsjon og tvetydighet», og Antonioni beskrev selv at filmen «ikke handler om menneskets forhold til mennesket, den handler om menneskets forhold til virkeligheten». Blow Up var en kommersiell suksess da den kom, og vant flere priser. I ettertid har den fått status som kultfilm.
Thomas er en fotograf i London med øye for det spesielle. Han fotograferer alt fra supermodeller til belastede sider av samfunnet. En dag er han i en park der han helt tilfeldig tar bilder av en ung kvinne og en ung mann som omfavner hverandre på en benk. Kvinnen, som heter Jane, følger etter ham og tilbyr ham sex for å få bildene tilbake. Thomas tar imot tilbudet, men nekter å levere henne filmen.
Da han fremkaller bildene får han øye på en hånd med en revolver, og tror dermed det dreier seg om et mord. Han akter å foreta seg noe, men både bildene og liket forsvinner. Thomas begynner etterhvert å bli usikker på hva som er virkelighet og hva som er fantasi.
Vi ber dere kjøpe billett på forhånd. Publikum må registreres ved navn/e-post pga smittevernregler. Denne infoen er også nødvendig til filmklubbens medlemslister. Du må være medlem av Slemmestad filmklubb for å gå på filmvisninger
Blow Up. 1966. 1t 51min. Regi: Michelangelo Antonioni

Arrangør:

Slemmestad Filmklubb

Kontakt oss

Blow Up er mystisk thriller fra 1966, regissert av Michelangelo Antonioni, hans første engelskspråklige film.

Billetter

Pris
  • Medlem: kr 50,-
Sekkefabrikken kulturhus Kart markør Vaterlandsveien 11, 3470 Slemmestad
Del ditt arrangement