STILLE BEIN

Stille Bein

Då eg flådde deg, fann eg
eit lommeur
inni pelsen din

Huden er påstanden, og
avstanden
mellom eg, og verda utanfor. Inni seg sjølv er ein
alltid åleine

Pelskåpe

Eg har stoppa ut alle dyra i skogen, og
alle fuglane
Eg har hengt dei i tynne trådar frå greinene
så dei kan få røre seg i vinden

Stillheita etterpå

Ein anna dag stod du i atelieret mitt og sa at det var interessant at eg hadde teikna eit portrett, og at du ikkje hadde sett meg gjere det før. Eg såg alle dyra på veggene mine. Så såg eg på deg. Du snudde deg, og peika på eit stilleben. Teikninga var av eit utstoppa ekorn med eit dokkehovud tredd over den eine labben. Så peika du på dokkehovudet, og sa at dokka har eit andlet

Eg kjøper daude dyr på internett
Nesten

Når du er utstoppa er berre avstanden att

Brynhild Winther (f.1981) har bakgrunn som sleggemekaniker i oljeindustrien, men sa opp jobben for å ta ba og master på KHiB. Winther jobber innenfor en rekke medier, men hennes hovedspråk er tegning, og installasjon. Hun er særleg opptatt av hvordan måtene mennesket ser på andre dyr, kanskje sier mer om mennesket, enn om dyret som blir studert. I denne utstillingen ser hun på stilleben-tradisjoner, og grensen mellom det å være et individ, og det å være et objekt, eller en pyntegjenstand.

Winther har hatt utstillinger i Norge og utlandet. Blant annet på Tegnerforbundet, Kunstnernes Hus/ Høstutstillingen, Oppland Kunstsenter, Bærum Kunsthall, Møre og Romsdal Kunstsenter, Joy Forum, Hvelvet/Oseana, GoMA (Glasgow), hanseARTworks (Kampen, Nederland) og Immunologisk Institutt UiO, med mer. Hennes kunstnerskap er representert i flere offentlige og private samlinger, blandt annet KORO og OsloMet. Winther skriver også kunstkritikk for Billedkunst med flere.

Arrangør:

Det Gule Huset

Kontakt oss

Stilleben med tøygris, bøker, dyreskalle og gravemaskin

Gratis arrangement

Det gule huset Kart markør Devikveien 1, 1394 Nesbru
Del ditt arrangement