VERSUS 4 med Hanna Fauske og István Lisztes

Trafo Kunsthall viser fjerde utgave av VERSUS -serien. Denne gang med Hanna Fauske og István Lisztes. VERSUS 4 er kuratert av Bjørn Hatterud og Per Gunnar Eeg- Tverbakk.

I løpet av koronakrisen så er denne utstillingen blitt om mulig enda mer relevant.

Vi gjør oppmerksom på at Trafo Kunsthall følger gjeldende retningslinjer for smittevern og at kun 10 personer kan oppholde seg i Kunsthallen på samme tid. Ved spørsmål eller avtale utenom åpningstid ta kontakt med : annesiv@trafokunsthall.no

VERSUS -serien er et samarbeid mellom kuratorene Bjørn Hatterud og Per Gunnar Eeg – Tverbakk og Trafo Kunsthall. Sammensetningen av en eldre og yngre utstiller følger en formel som sier at en pluss en blir tre: To ulike kunstnerskap møtes og tilfører hverandre et tredje element i form av en revitalisert, visuell overraskelse.
I årets utgave av VERSUS er det Hanna Fauske og István Lisztes som presenteres.
Kuratorene beskriver prosjektet slik:
Det er nesten femti års aldersforskjell mellom István Lisztes og Hanna Fauske og de er kunstnerisk sett grodd fram i to ulike kunstneriske virkeligheter.
Istvan Lisztes (f. 1942) er kjent for sine renskårne, nesten minimalistiske skulpturer av menneskeskikkelser, der hans bakgrunn fra østeuropeisk modernisme og figurativ kunst møtes. Hans kunst er som konsentrerte dialoger mellom ulike tiders menneskeskildringer. Han er en nestor i skulpturfaget og tidligere professor på Kunsthøgskolen i Oslo. Hans verk har en lett gjenkjennelig form – de er som om det aller mest menneskelige er frosset ned og presset i former av arketyper, en lang serie av minste felles multiplum, en gradvis utviklet representasjon av hva et menneske kan være. Slik sett er verkene tidløse og de angår alle.
Hanna Fauske (f 1989) er akademiutdannet billedkunstner, med bakgrunn i punkrock og kulturelle undergrunnsmiljøer. Hennes medier er installasjon, tekst, performance, video og foto. Hos Fauske får vi innblikk i underlige, skitne og foruroligende verdener og aparte situasjoner. Det irrasjonelle, sære, avvikende, fargerike, fuktige, klebrige og selsomme ved mennesket utforskes i møter mellom mat og kropp, fordreide stemmer, sminke og kostymer, forvirrede tekster og absurde dialoger.
I Versus 4 møtes disse to kunstnerskapene og møtepunktet er det de har felles; de jobber med representasjon av det grunnleggende menneskelige.
For hva er det å være menneske? Lisztes og Fauske i dialog vil gi oss en mengde spørsmål og ett og annet uventet svar.

Arrangør:

Trafo Kunsthall

Kontakt oss

Hanna Fauske
Trafo Kunsthall Kart markør Lensmannslia 60, 1386 Asker
Del ditt arrangement