VERSUS 4 med Hanna Fauske og István Lisztes

VERSUS 4 med Hanna Fauske og István Lisztes .
Utstillingen er kuratert av Bjørn Hatterud og Per- Gunnar Eeg- Tverbakk.

Utstillingsåpning lørdag 7.mars kl. 13.00.

Trafo Kunsthall presenterer den fjerde utgaven av den kritikerroste utstillingsserien VERSUS. Sammensetningen av en eldre og yngre utstiller følger en formel som sier at en pluss en blir tre: To ulike (og i utgangspunktet usannsynlige sammenstillinger, gjerne marginaliserte kunstnerskap; underdogs) møtes og tilfører hverandre et tredje element i form av en revitalisert, visuell overraskelse. I år vises Hanna Fauske og István Lisztes.
Istvan Lisztes (f. 1942) er kjent for sine renskårne, nesten minimalistiske skulpturer av menneskeskikkelser, der hans bakgrunn fra østeuropeisk modernisme og figurativ kunst møtes. Hans kunst er som konsentrerte dialoger mellom ulike tiders menneskeskildringer. Han er en nestor i skulpturfaget .Hans verk har en lett gjenkjennelig form – de er som om det aller mest menneskelige er frosset ned og presset i former av arketyper, en lang serie av minste felles multiplum, en gradvis utviklet representasjon av hva et menneske kan være.
Slik sett er verkene tidløse og de angår alle.
Hanna Fauske (f 1989) er billedkunstner, med bakgrunn i punkrock og kulturelle undergrunnsmiljøer. Hennes medier er installasjon, tekst, performance, video og foto. Hos Fauske får vi innblikk i underlige, skitne og foruroligende verdener og aparte situasjoner. Det irrasjonelle, sære, avvikende, fargerike, fuktige, klebrige og selsomme ved mennesket utforskes i møter mellom mat og kropp, fordreide stemmer, sminke og kostymer, forvirrede tekster og absurde dialoger. Tenk deg lapskaus på boks-utgaven av Paul McCarthy, punkrockutgaven av wieneraksjonisme, men med humor.

Arrangør:

Trafo Kunsthall

Kontakt oss

Avlyst
Hanna Fauske
Trafo Kunsthall Kart markør Lensmannslia 60, 1386 Asker
Del ditt arrangement